Seizoens taferelen: BODEM

De boerderij en landgoed van Studio Makkink & Bey, Kraggenburg
Een afbeelding van een blije boer met groenten

Adres

Ervaar wat de seizoenen voor ons in petto hebben tijdens de evenementen reeks ‘Seizoens taferelen’. Laat je meenemen op een reis die je verbindt met de natuur, de smaken van het seizoen en ontdek de verhalen die hier achter schuilgaan. Elk seizoen brengt namelijk zijn eigen taferelen met zich mee en dient als inspiratiebron voor de lokale keuken.

Op 23 en 24 september trekt Seizoens Taferelen naar de Noordoostpolder om de relatie tussen de mens en de grond te vieren en te verkennen. Het belooft een gegrond weekend te worden waarin je kan leren composteren, lokale producten en boeren kunt ontmoeten en op een nieuwe manier leert kijken naar de bodem onder je voeten. Dit doen we op een bijzondere plek: rondom de monumentale schokbetonschuur van Studio Makkink & Bey

PROGRAMMA – WAT KUN JE VERWACHTEN?

De verbinding tussen bodem, voeding en gezondheid. De kringloop van ons eten begint en eindigt in de bodem. Een wondere wereld bevindt zich onder onze voeten, een donkere en geheimzinige wereld die grotendeels onzichtbaar is voor het blote oog maar van vitaal belang voor al het leven boden de grond.

Waar wacht je op? Neem zelf een kijkje dit weekend en ontdek de bodem in al haar facetten. Voor jong tot oud, boer tot burger, dit weekend staat in het teken van een open gesprek over de rol van de bodem in onze samenleving. Oftewel, de toekomst van de etende mens.

We proeven de impact van biodiversiteit in de bodem en ontdekken de verhalen van boeren die de grond voorop zetten. Naast de tastbare verhalen van de boeren, geven creatieve makers een meer verdiepende en verbeeldende kijk op de minder tastbare relaties tussen de mens en het leven in de bodem.

ZATERDAG 23 SEPTEMBER

Op zaterdag begint het weekend met een verdiepende seizoenstafel. Schuif aan voor dit unieke vier-gangen diner, volledig geserveerd met lokale producten en lokale verhalen. Een culinaire ervaring langs de geschiedenis van de Noordoostpolder, met een blik op het heden en werkend naar de toekomst toe.

Met de bodem als hoofdpersoon nemen twee chefs en het team van ‘n Wilde Keuze en Flevour je mee naar de persoonlijke verhalen uit de landbouw. We volgen de ontwikkelingen in Flevoland en laten ons inspireren door pioniers. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om in de buurt te overnachten.

ZONDAG 24 SEPTEMBER

Op zondag volgt een festivaldag met verschillende sessies, workshops en lekker eten. Voel de bodem, proef haar of maak er een klei-servies met een bijzondere workshop van AtelierNL. Ga je liever voor een workshop composteren of in gesprek met twee bevlogen melkveehouders die beiden op hun eigen manier invulling geven aan boeren met de natuur en produceren van lokale ambachtelijke producten? Het is allemaal mogelijk en nog veel meer, op zondag 24 september. Ontdek hieronder het gehele programma!

Gedurende het hele weekend is de expositieruimte van Studio Makkink & Bey te bezoeken. Hier wordt werk getoond van de studio zelf aangevuld met projecten van Atelier NL, Designers in Residence en kun je het project Polder TV bekijken.

Programmering

Zaterdag organiseren we de tweede seizoenstafel

ZATERDAG 16:30 - 20:30 // De seizoenstafel - BODEM editie

Zondag tussen 10:30 en 16:30 worden de gehele dag verschillende workshops georganiseerd. Bekijk hieronder het programma:

ZONDAG 11:00 – 12:00 // Workshop – Leer compost maken

ZONDAG 13:30 – 14:30 // Workshop: Museum of edible earth

OVER DE ORGANISATIE

Deze zomer nemen we je mee op een reis die je verbindt met de natuur, de smaken van het seizoen en ontdek je de verhalen die hier achter schuilgaan. Elk seizoen brengt namelijk zijn eigen taferelen met zich mee en dient als inspiratiebron voor de lokale keuken. Samen met boeren, chefs, ambachtslieden en kunstenaars hebben we een interactief programma ontwikkeld om jou te laten ervaren wat het seizoen in petto heeft. Het eerste weekend van augustus en het laatste weekend van september worden er op verschillende plekken in Flevoland culinaire workshops, activiteiten en diners georganiseerd. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie. Seizoens taferelen is een initiatief van 'n Wilde Keuze en Flevour.