Over ons

Een afbeelding van een blije boer met groenten

Flevoland, op de bodem van de vroegere Zuiderzee, lijkt op niets dat al bestaat. Flevoland is duidelijk anders. Toch herken je dat meteen als je de provincie binnenrijdt. Het zijn de heldere lijnen, de ruimte en de uitgestrekte akkers die voor zich spreken. Dit kan alleen maar Flevoland zijn.

Op die uitgestrekte akkers wordt volop voedsel geproduceerd. Ons voedsel gaat de hele wereld over. Maar ook wij kunnen zelf volop genieten van alle smaakvolle producten die hier geproduceerd worden. Daarom is Flevour is het leven geroepen.

Flevour is een initiatief dat gedragen wordt door Flevolandse chefs,(stads)boeren, tuinders, stokers, bakkers, ambachtslieden en voedsel enthousiastelingen die geloven dat smaakvol eten de wereld kan veranderen. Wij laten je kennis maken met de smakelijkste producten uit de unieke polders.

Flevour wordt ondersteund door Brandteam Flevoland en de vereniging Flevofood. Gezamenlijk gaan we ons inzetten om smaak een belangrijke speler te laten zijn binnen ons voedsellandschap.

Smaak gaat voorop staan

De afgelopen jaren heeft Eva Flantua in samenwerking met voedsel enthousiastelingen, culinaire ondernemers en leden van de vereniging Flevofood een aantal initiatieven opgezet om inwoners van Flevoland en daarbuiten kennis te laten maken met ons voedsellandschap. Na de zomer van 2023 gaan we de volgende stappen zetten en de smaak van Flevoland echt op de kaart zetten met Flevour! In de tussentijd kan je genieten van alle smaakvolle adressen en recepten die op de website staan.

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief