Laymous

Een afbeelding van een blije boer met groenten

Bij Laymous word je meegenomen op een culinaire reis door de geuren en kleuren van de Arabische keuken. Op deze onverwachte plek in Lelystad kan je puur genieten van verrassende smaken en een warme, gastvrije sfeer.

Van het koken voor vrienden thuis tot het werken in diverse keukens door heel Nederland, chef en eigenaar Bilal Bouazza ontwikkelde zich snel en wilde niets liever dan zijn eigen restaurant openen. Zijn culinaire reis bracht hem uiteindelijk naar Laymous, waar de naam zelf een eerbetoon is aan zijn jeugd en zijn wortels in Tunesië. "Laymous" is afgeleid van "laymoun" en "karmous", het Arabische woord voor "limoen" en "vijg". Deze twee bomen roepen herinneringen op aan zijn zomers in Tunesië, waar Bilal de unieke geur van deze vruchten kon ervaren. Voor Bilal symboliseert Laymous samenhorigheid en vreugde, en streeft hij ernaar om gedenkwaardige momenten te creëren voor zijn gasten.

De smaken en gerechten die je tijdens het diner zult ervaren, halen hun inspiratie uit Bilal's jeugd, waar hij naast zijn moeder in de keuken stond en zijn liefde voor smaken ontwikkelde. Naast deze authentieke smaken kiest Bilal er bewust voor om te werken met Flevolandse groenten als basis. Wortelen, aardappelen, ui en knoflook vormen de kern van zijn gerechten, waarbij het menu wordt bepaald door seizoensgroenten. In zijn eigen tuin verbouwt Bilal kruiden en eetbare bloemen om een extra dimensie aan zijn gerechten toe te voegen.

Bij Laymous word je verrast met een creatief tasting menu. Zin om te proeven? Reserveer een tafel via de website.

Locatie // Neringpassage 24, Lelystad

Website // www.laymous.nl

Meer boerenverhalenMeer boerenverhalenMeer boerenverhalenMeer boerenverhalen

een foto van iets

Laymous

een culinaire ontdekkingsreis door de geuren en kleuren van de Arabische keuken.

Meer lezen
een foto van iets

Zonnespelt

Zonnespelt brengt haar goudgele bio-(dynamische) granen direct naar jouw keukenkastje: als meel, zemelen of havermout.

Meer lezen
een foto van iets

Flevolandse saffraan

De saffraankrokus is misschien wel één van de meest onverwachte knolgewassen die je in de Flevopolder kunt aantreffen.

Meer lezen
Meer verhalen