Quinoa holland

Een afbeelding van een blije boer met groenten

In de uitgestrekte koude plekken van de Peruaanse bergen vindt quinoa zijn oorsprong, maar een gedurfde vader en zoon uit Flevoland vroegen zich af: waarom niet ook hier? Na veel experimenteren met teeltmethoden en verschillende quinoarassen, gevolgd door een zoektocht naar de perfecte verwerking van dit bijzondere gewas, is het hen gelukt een nieuw gewas te introduceren op de lokale markt.

De familie Overbeeke uit Dronten teelt een volkoren variant met een diepe, nootachtige smaak. Terwijl sommigen quinoa als bitter ervaren, onderscheidt deze specifieke variant zich doordat deze niet is voorzien van de natuurlijke beschermlaag, saponine. Hierdoor ontbreekt de kenmerkende bitterheid, waardoor deze quinoa een zachte en heerlijke smaakbeleving biedt.

Quinoa Holland verkoopt haar biologische quinoa aan horeca en cateringbedrijven in heel Nederland. Maar het is ook gewoon te bestellen in hun webshop. Doordat ze de hele keten in eigen handen hebben, kunnen ze het product voor een scherpe prijs aanbieden. Ze doen zelf de teelt, de teelt, het verpakken, de verkoop en het leveren. Een volledig transparante keten.

Meer boerenverhalenMeer boerenverhalenMeer boerenverhalenMeer boerenverhalen

een foto van iets

Laymous

een culinaire ontdekkingsreis door de geuren en kleuren van de Arabische keuken.

Meer lezen
een foto van iets

Zonnespelt

Zonnespelt brengt haar goudgele bio-(dynamische) granen direct naar jouw keukenkastje: als meel, zemelen of havermout.

Meer lezen
een foto van iets

Flevolandse saffraan

De saffraankrokus is misschien wel één van de meest onverwachte knolgewassen die je in de Flevopolder kunt aantreffen.

Meer lezen
Meer verhalen