Sharon gaat lokaal

Een afbeelding van een blije boer met groenten

Het kookboek ‘Sharon gaat lokaal’ is een ode aan de Flevolandse boer. 'Want eten lijkt nog lekkerder te worden wanneer je weet waar het vandaan komt', aldus chef-kok Sharon de Miranda.

Sharon is chef-kok van Food Forum, het innovatiepand van de provincie Flevoland op het voormalige Floriade terrein. In Food Forum praten ze niet alleen over het voedsel van de toekomst, ze laten het ook zien en proeven dat het kan: lekker en duurzaam eten. Dus mocht je in de buurt zijn, breng een bezoek aan deze bijzondere plek.

Al meer dan twintig jaar woont Sharon in Almere. De stad waar twintig jaar geleden vaak negatief over gesproken werd als stad zonder geschiedenis. Een stad waar alles nieuw was. Van dichtbij heeft ze de stad zien groeien naar het mooie Almere dat het nu is. En de stad wordt steeds mooier. Er wonen ontzettend veel mensen met allemaal verschillende achtergronden en nationaliteiten … wel 187 verschillende nationaliteiten. Deze mensen eten waarschijnlijk net zo divers als Sharon zelf, maar zouden zij weten hoeveel heerlijke producten er zo dichtbij groeien? Tijd voor kookboek dat 100% gebaseerd is op lokale producten.

Sharon begon een zoektocht naar de mooiste producten die Flevoland te bieden. ‘Ik viel van de ene verbazing in de andere: zoveel verschillende groenten, fruit en kruiden die in Flevoland worden verbouwd. Van aardappels tot saffraan. Meer dan genoeg voor een kookboek van 100 procent gezonde en lokale producten. Het kookboek is een ode aan alle prachtige producten en voedselproducenten uit Flevoland’, vertelt Sharon.

Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel, bespaar je voedselkilometers en steun je de lokale boeren. Win-Win-Win.

Het kookboek ‘Sharon gaat lokaal’ is te verkrijgen via de boekhandel, online en de komende periode ook bij boerderijwinkels in de provincie.Meer nieuwsMeer nieuwsMeer nieuwsMeer nieuws

een foto van iets

Smaakzoekers op wielen

met een foodtruck vol keukengerei zoeken de dames naar gezond en lekker eten in hun eigen stad Almere en het achterland.

Meer lezen
een foto van iets

Aan tafel bij de chef's table van Jalil

Luister naar de podcast waarin Flevour ambassadeurs Nadia en Jalil praten over de Marokkaanse keuken en stadslandbouw.

Meer lezen
een foto van iets

Sharon gaat lokaal

het kookboek ‘Sharon gaat lokaal’ is een ode aan de Flevolandse boer.

Meer lezen
Meer nieuws