Gegrilde snoekbaars in wijnbladeren

Een recept van smaakzoekers Sharon de Miranda en Nadia Zerouali

6 personen
6 personen
Een afbeelding van een blije boer met groenten

Ingredienten

  • 1 schoongemaakte verse snoekbaars
  • verse of ingemaakte druivenbladeren
  • tros rode druiven
  • 150 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje witte wijn
  • verse tuinkruiden naar smaak
  • 2 kardemom peulen
  • paar gedroogde rozenknopjes

Dit is een perfect tussengerecht. Het tussengerecht is traditioneel gezien een wat kleiner en lichter gerecht wat mooi past bij vis! En, als we aan vis denken, dan denken we natuurlijk aan Urk. Wanneer je dit gerecht aanvult met heerlijke bijgerechten, kan je het trouwens ook prima serveren als hoofdgerecht.

Receptuur

  1. 1Pak de snoekbaars goed in in de druivenbladeren en laat ze op de bbq (of in de hete oven) gaar worden. Leg de tros druiven ernaast en laat deze mee roosteren. Afhankelijk van de grootte van de vis is deze in ca. 30 minuten gaar.
  2. 2Smelt ondertussen in een pannetje de boter. Voeg een gepeld en gekneusd teentje knoflook toe en blus af met de wijn. Voeg de tuinkruiden, kardemom en rozenknopjes toe en laat even goed doorkoken en het geheel binden. Verwijder de kruiden en specerijen.
  3. 3Serveer de vis met de botersaus.

Tip van Sharon: Eet dit gerecht samen met lokale wijn. Flevoland kent verschillende wijngaarden, dus ga vooral op onderzoek uit wat jouw favoriet is. Speciaal bij dit gerecht gingen Sharon en Nadia op bezoek bij stadswijngaard Life Contains Beautiful Things in Almere Oosterwold. Sharon koos daar voor de wijn Look at Life through Rose-Colored Glasses, een Rotling uit 2019. Een fruitige wijn met een licht zuurtje.

Benieuwd waar Sharon en Nadia hun boodschappen hebben gedaan in de polder? Bekijk dan de derde aflevering van Smaakzoekers op wielen.

We zijn benieuwd naar jouw variant op dit lokale broodplankje. Deel het eindresultaat door ons op social media te taggen: @flevournl, @sharondemiranda @nadia.zerouali_

Smakelijke groet, Sharon en Nadia

Meer receptenMeer receptenMeer receptenMeer recepten

een foto van iets

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Een recept van Hanneke de Jonge

een foto van iets

Lokale sambal

Een recept van Sharon de Miranda

een foto van iets

Een ode aan de appel: tarte tatin

Een recept van Hanneke de Jonge

Meer recepten