Dit recept is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Tunesië, maar wordt geserveerd over het gehele Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Ook op onze keukentafels zie je steeds vaker een pan met Shashuka verschijnen. Met slechts een paar ingrediënten en binnen een mum van tijd, creëer je een heerlijk vegetarisch gerecht. Ik heb in dit recept koningsboleten, shiitake en oesterzwammen paddenstoelen gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken.
Receptuur
- 1Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken.
- 2Verwijder de harde nerf uit de palmkool en snijd de bladeren grof.
- 3Verhit een scheut olie in een grote bakpan en bak hierin de paddenstoelen. Doe dit eventueel in porties.
- 4Bak de palmkool mee met de paddenstoelen.
- 5Maak vier kuiltjes en breek hierin de eieren. Bestrooi met peper en zout.
- 6Leg een deksel op de pan en laat de eieren garen in 5-7 minuten.
- 7Zet dan de pan op tafel en bestrooi eventueel nog met wat kaas.
- 8Heerlijk met een vers (zelf) gebakken brood!
Eet smakelijk alvast! Ik ben benieuw wat je ervan gaat maken. Deel het eindresultaat door ons op social media te taggen: @flevournl, @culinea
Smakelijke groet, Hanneke